ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Υπερηχογραφική Σαλπιγγογραφία με Αφρό (HyFoSy)

Αρχική / Υπερηχογραφική Σαλπιγγογραφία με Αφρό (HyFoSy)

Μία πιθανή αιτία υπογονιμότητας είναι η απόφραξη μίας ή και των δύο σαλπίγγων. Για τον λόγο αυτό, η διερεύνηση της υπογονιμότητας περιλαμβάνει τη διερεύνηση της διαβατότητας των σαλπίγγων.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, η εξέταση πρώτης επιλογής για την διαβατότητα των σαλπίγγων ήταν η υστεροσαλπιγγογραφία, η οποία γινόταν και γίνεται και σήμερα ακτινοσκοπικά. Λόγω του ότι το σκιαγραφικό υγρό προκαλεί διάταση της μήτρας και είναι ερεθιστικό για την κοιλιά κατά την έξοδό του σε αυτήν, η εξέταση θεωρείται σε γενικές γραμμές επώδυνη, αν και η ένταση του πόνου ποικίλλει πολύ από γυναίκα σε γυναίκα.

Τα τελευταία χρόνια, η διερεύνηση των σαλπίγγων γίνεται και υπερηχογραφικά. Από το 2010, διενεργείται η υπερηχογραφική σαλπιγγογραφία με αφρό, HyFoSy (Hysterosalpingo- Foam Sonography). Είναι μία εξέταση πολύ καλά ανεκτή από τις γυναίκες, έχει μέση διάρκεια εξέτασης τα 15 λέπτα (μέγιστος χρόνος τα 30 λεπτά) και δίνει άμεσα αποτελέσματα.

Η νέα αυτή τεχνική έχει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι της κλασικής υστεροσαλπιγγογραφίας:

 • Δεν έχει καθόλου ακτινοβολία.
 • Είναι φιλική προς τη γυναίκα καθώς είναι μία ανώδυνη μέθοδος.
 • Μπορεί να γίνει στο γυναικολογικό ιατρείο της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
 • Δεν απαιτεί κάποια ειδική προετοιμασία.

Είναι μία σύντομη εξέταση και συνδυάζεται με ένα βασικό γυναικολογικό υπερηχογράφημα μήτρας-ωοθηκών, δίνοντας πληροφορίες και για αυτά τα όργανα.

Τα πλεονεκτήματα της υπερηχογραφικής σαλπιγγογραφίας με αφρό έχουν οδηγήσει στην αντικατάσταση, σε μεγάλο ποσοστό, της κλασικής σαλπιγγογραφίας από την εξέταση HyFoSy σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάποιες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ακόμα και κάποια αύξηση της πιθανότητας φυσιολογικής σύλληψης τους τρεις πρώτους μήνες που ακολουθούν την εξέταση HyFoSy. Μία πιθανή εξήγηση θα ήταν ότι η έγχυση του αφρού βοήθησε στη διάνοιξη των σαλπίγγων, λόγω μετακίνησης βλεννωδών συσσωρεύσεων ή λόγω λύσης κάποιων μικρών συμφύσεων.

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά

είτε μέσω της παρακάτω φόρμας:

  Όνομα *

  Επώνυμο *

  Email *

  Υπηρεσία που σας ενδιαφέρει

  Τηλεφωνική Επικοινωνία

  NAIOXI

  Τηλέφωνο *

  Ώρες επικοινωνίας *

  Οτιδήποτε άλλο θέλετε να προσθέσετε  Θα ήθελα να λάβω πληροφορίες από το FIVI και το Athens Medical Group μέσω e-mail στην παραπάνω διεύθυνση

  Δεν έχει σημασία ο λόγος,
  μπορουμε να σας βοηθησουμε.