ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Διατήρηση της γονιμότητας

Αρχική / Υπηρεσίες / Διατήρηση της γονιμότητας

Διατήρηση της γονιμότητας

Η διατήρηση της γονιμότητας είναι η διαδικασία κατάψυξης ωαρίων, σπέρματος και εμβρύων που μπορούν να αποθηκευτούν και να χρησιμοποιηθούν αργότερα.

Επιλέξτε μια υπηρεσία

Διατήρηση της γονιμότητας

Κρυοσυντήρηση εμβρύων

Από τα έμβρυα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης, μόνο ένας περιορισμένος αριθμός μεταφέρεται στη μήτρα. Εάν τα πλεονάζοντα έμβρυα είναι καλής ποιότητας, υπάρχει η δυνατότητα κρυοσυντήρησης (κατάψυξης) για μελλοντική χρήση. Η κρυοσυντήρηση των εμβρύων γίνεται σε υγρό άζωτο στους -196⁰C σε ειδικές δεξαμενές και η αποθήκευσή τους σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο μπορεί να διαρκέσει έως 5 χρόνια. Στη συνέχεια, εάν δεν αναζητηθούν, καταστρέφονται.

Στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Διαβαλκανικού Ιατρικού Θεσσαλονίκης, υπάρχει δυνατότητα κατάψυξης των εμβρύων σε διάφορα στάδια (από την 1η έως και την 6η μέρα μετά την ωοληψία). Το ζευγάρι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κρυοσυντηρημένα έμβρυα για μία νέα προσπάθεια, χωρίς η γυναίκα να χρειαστεί να υποβληθεί σε ορμονική διέγερση ωοθηκών και ωοληψία, παρά μόνο σε παρακολούθηση και εμβρυομεταφορά.

Η κατάψυξη δεν είναι κατάλληλη για όλα τα έμβρυα. Απαιτούνται καλής ποιότητας έμβρυα, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης μετά την απόψυξη.

Τα ποσοστά κυήσεων που επιτυγχάνονται με κρυοσυντηρημένα έμβρυα είναι πλέον παρόμοια με εκείνα που επιτυγχάνεται με νωπά έμβρυα. Η κρυοσυντήρηση εμβρύων αποτελεί σημαντική απόφαση για το ζευγάρι και μπορεί να προχωρήσει μόνο κατόπιν γραπτής συγκατάθεσης. Επιπλέον, το ζευγάρι πρέπει να επικοινωνεί με τη Μονάδα μία φορά το χρόνο και να ανανεώνει την περίοδο συντήρησης. Για να διακοπεί η κρυοσυντήρηση, απαιτείται η γραπτή συγκατάθεση τουλάχιστον ενός εκ των συντρόφων.

Η μέθοδος κρυοσυντήρησης εμβρύων θεωρείται ασφαλής διεθνώς, δεδομένου ότι όλες οι μελέτες με νεογνά που γεννήθηκαν μετά από κρυοσυντήρηση δεν αποκαλύπτουν στατιστικά σημαντική αύξηση των συγγενών ανωμαλιών.

Διατήρηση της γονιμότητας

Κρυοσυντήρηση ωαρίων (κατάψυξη)

Στη FIVI προσφέρεται τη δυνατότητα κατάψυξης ωαρίων με την πλέον πρόσφατη μέθοδο κρυοσυντήρησης, την υαλοποίηση.

Η δυνατότητα της κρυοσυντήρησης ωαρίων προτείνεται ιδιαίτερα σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν την πιθανότητα μερικής ή ολικής απώλειας της ωοθηκικής λειτουργίας εν όψει χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη ότι η αναπαραγωγική ικανότητα των γυναικών μειώνεται με την πρόοδο της ηλικίας, η επιλογή της κατάψυξης προσφέρεται και για νεαρότερες γυναίκες, οι οποίες, για κοινωνικούς ή προσωπικούς λόγους, επιθυμούν να αναβάλουν την απόκτηση παιδιών για κάποια μελλοντική στιγμή στη ζωή τους.

Στη FIVI προσφέρεται τη δυνατότητα κατάψυξης ωαρίων
με την πλέον πρόσφατη μέθοδο κρυοσυντήρησης, την υαλοποίηση.

Διατήρηση της γονιμότητας

Κρυοσυντήρηση σπέρματος

Η κρυοσυντήρηση σπέρματος συνιστάται για τους ακόλουθους λόγους:

Στους άνδρες με ολιγοσπερμία, όταν παρατηρείται σταδιακή πτώση των παραμέτρων του σπέρματος.

Σε περίπτωση δυσκολίας παραγωγής σπέρματος.

Στις περιπτώσεις που ο άνδρας απουσιάζει την ημέρα της ωοληψίας.

Σε περίπτωση βιοψίας όρχεων.

Στις περιπτώσεις που ο άνδρας πρόκειται να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Το σπέρμα μπορεί να παραμείνει σε κρυοσυντήρηση επί σειρά ετών χωρίς να χάσει τη γονιμοποιητική του ικανότητα.

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά

είτε μέσω της παρακάτω φόρμας:

  Όνομα *

  Επώνυμο *

  Email *

  Υπηρεσία που σας ενδιαφέρει

  Τηλεφωνική Επικοινωνία

  NAIOXI

  Τηλέφωνο *

  Ώρες επικοινωνίας *

  Οτιδήποτε άλλο θέλετε να προσθέσετε  Θα ήθελα να λάβω πληροφορίες από το FIVI και το Athens Medical Group μέσω e-mail στην παραπάνω διεύθυνση

  Δεν έχει σημασία ο λόγος,
  μπορουμε να σας βοηθησουμε.