Εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF)

Υποβοηθούμενη εκκόλαψη (assisted hatching)

Αρχική / Υπηρεσίες / Υποβοηθούμενη εκκόλαψη (assisted hatching)

Εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF)

Υποβοηθούμενη εκκόλαψη (assisted hatching)

Για να μπορέσει το έμβρυο να εμφυτευτεί στη μήτρα της γυναίκας ώστε να ξεκινήσει η εγκυμοσύνη, πρέπει απαραιτήτως το έμβρυο αυτό να εκκολαφθεί, να διαρρήξει το προστατευτικό περίβλημά του ή αλλιώς τη διαφανή ζώνη. Αυτό φυσιολογικά συμβαίνει στο στάδιο της βλαστοκύστης, την 5η με 6η ημέρα μετά τη γονιμοποίηση.

Ωστόσο, ορισμένες φορές η διαφανής ζώνη είναι σκληρότερη ή παχύτερη του φυσιολογικού και, ως εκ τούτου, το έμβρυο δεν μπορεί να εκκολαφθεί και να εμφυτευθεί στη μήτρα. Στις περιπτώσεις αυτές, ο εμβρυολόγος χρησιμοποιεί μια τεχνική γνωστή ως «υποβοηθούμενη εκκόλαψη». Με τη συγκεκριμένη τεχνική υποβοηθείται τεχνητά η εκκόλαψη ανοίγοντας μία οπή στην εξωτερική ζώνη κάθε εμβρύου. Αυτό επιτυγχάνεται στο Thessaloniki IVF Center με χρήση ειδικού εξοπλισμού λέιζερ. Η χρήση του laser υπερτερεί οποιασδήποτε άλλης τεχνικής (χρήση οξέων ή μηχανικής διάνοιξης) λόγω της μεγάλης του ακρίβειας, σε συνδυασμό με την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας πρόκλησης βλάβης στο έμβρυο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά

είτε μέσω της παρακάτω φόρμας:

  Όνομα *

  Επώνυμο *

  Email *

  Υπηρεσία που σας ενδιαφέρει

  Τηλεφωνική Επικοινωνία

  NAIOXI

  Τηλέφωνο *

  Ώρες επικοινωνίας *

  Οτιδήποτε άλλο θέλετε να προσθέσετε  Θα ήθελα να λάβω πληροφορίες από το FIVI και το Athens Medical Group μέσω e-mail στην παραπάνω διεύθυνση

  Δεν έχει σημασία ο λόγος,
  μπορουμε να σας βοηθησουμε.