ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Δωρεά γενετικού υλικού

Αρχική / Υπηρεσίες / Δωρεά γενετικού υλικού

Δωρεά γενετικού υλικού

Δωρεά ωαρίων

Παρέχεται ως εναλλακτική λύση σε γυναίκες που αδυνατούν να παράγουν δικά τους ωάρια, όπως σε περιπτώσεις πρόωρης εμμηνόπαυσης, προχωρημένης ηλικίας, χημειοθεραπείας και χειρουργικών επεμβάσεων. Επίσης, μια γυναίκα μπορεί να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ωάρια από δότρια εάν είναι φορέας συγκεκριμένης γενετικής (κληρονομικής) νόσου, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος γέννησης ενός παιδιού που πάσχει από τη συγκεκριμένη νόσο.

Τα ωάρια της δότριας γονιμοποιούνται με το σπέρμα του συντρόφου. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η δότρια ωαρίων παραμένει ανώνυμη και, κατά συνέπεια, το ζευγάρι δεν έχει πρόσβαση στις πληροφορίες της ή εκείνη στις δικές του.

Όλες οι δότριες εξετάζονται για ασθένειες όπως HIV, ηπατίτιδα, σύφιλη, χλαμύδια, γονόρροια, μεσογειακή αναιμία και λαμβάνεται το οικογενειακό τους ιστορικό γενετικών ασθενειών. Τα αιτήματα για δωρεά ωαρίων είναι πολυάριθμα και, κατά συνέπεια, υπάρχει συνήθως λίστα αναμονής.

Η δωρεά ωαρίων είναι μία εθελοντική πράξη αλτρουισμού.

Δωρεά γενετικού υλικού

Δωρεά σπέρματος

Σε περίπτωση που δεν ληφθούν σπερματοζωάρια, είτε με εκσπερμάτιση είτε μετά από βιοψία όρχεως, το ζεύγος μπορεί να καταφύγει στην επιλογή της τράπεζας σπέρματος. Το σπέρμα προέρχεται από ειδικά οργανωμένες τράπεζες κρυοσυντήρησης. Επιτρέπεται μόνο η χρήση κατεψυγμένου σπέρματος, ενώ οι δότες υποβάλλονται σε ενδελεχή έλεγχο βάσει των διεθνών κανονισμών.

Όλοι οι δότες υποβάλλονται σε εκτεταμένο ιατρικό έλεγχο, καθώς και σε συνεντεύξεις, προκειμένου να προσδιοριστεί η σωματική και ψυχική τους υγεία, όπως συμβαίνει και με τις δότριες ωαρίων.

Η επιλογή του δότη πραγματοποιείται μετά από συζήτηση με τους εμβρυολόγους της Μονάδας, με βάση τα χαρακτηριστικά και την ομάδα αίματος του άνδρα. Το ίδιο ισχύει και για τις δότριες ωαρίων.

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, ο δότης σπέρματος παραμένει ανώνυμος και, κατά συνέπεια, το ζευγάρι δεν έχει πρόσβαση στις πληροφορίες του ή εκείνος στις δικές του.

Δωρεά γενετικού υλικού

Δωρεά εμβρύων

Σε περιπτώσεις υπογονιμότητας στις οποίες υπάρχει ανάγκη τόσο για δωρεά ωαρίων όσο και σπέρματος, εξετάζεται το ενδεχόμενο της δωρεάς εμβρύων, εφόσον πληρούνται οι κατάλληλες συνθήκες.

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά

είτε μέσω της παρακάτω φόρμας:

  Όνομα *

  Επώνυμο *

  Email *

  Υπηρεσία που σας ενδιαφέρει

  Τηλεφωνική Επικοινωνία

  NAIOXI

  Τηλέφωνο *

  Ώρες επικοινωνίας *

  Οτιδήποτε άλλο θέλετε να προσθέσετε  Θα ήθελα να λάβω πληροφορίες από το FIVI και το Athens Medical Group μέσω e-mail στην παραπάνω διεύθυνση

  Δεν έχει σημασία ο λόγος,
  μπορούμε να σας βοηθήσουμε.