Εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF)

Βιοψία όρχεων

Αρχική / Υπηρεσίες / Βιοψία όρχεων

Εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF)

Βιοψία όρχεων

Βιοψία όρχεων

Στις περιπτώσεις ασπερμίας ή αζωοσπερμίας (απουσία σπερματοζωαρίων ή ακίνητα σπερματοζωάρια) στην εκσπερμάτιση, υπάρχει η δυνατότητα λήψης σπερματοζωαρίων απευθείας από τον ορχικό ιστό με τη διαδικασία της βιοψίας όρχεων. Όταν τα σπερματοζωάρια προέρχονται από τον ορχικό ιστό, το ζευγάρι πρέπει να μπει στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε συνδυασμό με την τεχνική της μικρογονιμοποίησης (ICSI). Ο λόγος είναι η αδυναμία των σπερματοζωαρίων που έχουν ληφθεί από τον ορχικό ιστό να γονιμοποιήσουν τα ωάρια χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια.

Η τεχνική της βιοψίας όρχεων εφαρμόζεται από ειδικό ουρολόγο/συνεργάτη της Μονάδας υπό γενική αναισθησία. Μπορεί να γίνει την ίδια μέρα με την ωοληψία ή σε άλλο χρόνο πριν από αυτήν. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του λίγες ώρες μετά το πέρας της βιοψίας.

Εάν η ποιότητα του ορχικού ιστού το επιτρέπει και έχουν βρεθεί ώριμα σπερματοζωάρια επαρκή για χρήση σε έναν κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης, τότε υπάρχει η δυνατότητα κατάψυξης του ιστού αυτού για μελλοντική χρήση. Παρόλα αυτά είναι προτιμότερη η χρήση φρέσκου αντί κατεψυγμένου δείγματος ιστού, επειδή το σπέρμα που προέρχεται από βιοψία είναι πολύ ευαίσθητο στην όλη διαδικασία της κατάψυξης και μπορεί να μην επιβιώσει μετά την απόψυξη.

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά

είτε μέσω της παρακάτω φόρμας:

  Όνομα *

  Επώνυμο *

  Email *

  Υπηρεσία που σας ενδιαφέρει

  Τηλεφωνική Επικοινωνία

  NAIOXI

  Τηλέφωνο *

  Ώρες επικοινωνίας *

  Οτιδήποτε άλλο θέλετε να προσθέσετε  Θα ήθελα να λάβω πληροφορίες από το FIVI και το Athens Medical Group μέσω e-mail στην παραπάνω διεύθυνση

  Δεν έχει σημασία ο λόγος,
  μπορουμε να σας βοηθησουμε.