Εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF)

Προετοιμασία σπέρματος

Αρχική / Υπηρεσίες / Προετοιμασία σπέρματος

Εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF)

Προετοιμασία σπέρματος

Είτε ταυτόχρονα με την ωοληψία είτε αμέσως πριν, πρέπει να γίνει και η λήψη του σπέρματος του ανδρός (με αυνανισμό).  Είναι σημαντικό να έχει προηγηθεί αποχή από σεξουαλική επαφή για 2-5 ημέρες και όχι περισσότερο. Σε ειδικές περιπτώσεις, εάν ο σύζυγος αδυνατεί να παρευρίσκεται κατά την ημέρα της ωοληψίας ή υπάρχει δυσκολία εκσπερμάτισης, υπάρχει δυνατότητα να καταψυχθούν εκ των προτέρων στη Μονάδα ένα ή περισσότερα δείγματα σπέρματος, ώστε να χρησιμοποιηθούν όποτε παραστεί ανάγκη. Μετά τη σπερμοληψία επιλέγονται με ειδική επεξεργασία τα πλέον κινητά και μορφολογικά υγιή σπερματοζωάρια, τα οποία διατηρούνται υπό άσηπτες συνθήκες καλλιέργειας σε θρεπτικό υλικό, μέχρι να τοποθετηθούν μαζί με τα ωάρια για να γονιμοποιηθούν.

Σε περιπτώσεις αποφρακτικής αζωοσπερμίας (αδυναμία εξόδου των σπερματοζωαρίων), παλίνδρομου εκσπερμάτισης ή ανεσταλμένης εκσπερμάτισης, το σπέρμα λαμβάνεται χειρουργικά, συνήθως από ουρολόγο/συνεργάτη της Μονάδας, ή με αναρρόφηση μέσω λεπτής βελόνης (FNA).

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά

είτε μέσω της παρακάτω φόρμας:

  Όνομα *

  Επώνυμο *

  Email *

  Υπηρεσία που σας ενδιαφέρει

  Τηλεφωνική Επικοινωνία

  NAIOXI

  Τηλέφωνο *

  Ώρες επικοινωνίας *

  Οτιδήποτε άλλο θέλετε να προσθέσετε  Θα ήθελα να λάβω πληροφορίες από το FIVI και το Athens Medical Group μέσω e-mail στην παραπάνω διεύθυνση

  Δεν έχει σημασία ο λόγος,
  μπορουμε να σας βοηθησουμε.