Ο δικός μας αγώνας ξεκίνησε το 2018. Ήμασταν αρκετά νέοι, όλοι μας οι φίλοι έκαναν παιδιά και είχαμε στο μυαλό μας ότι εφόσον ξεκινήσαμε να προσπαθούμε, θα τα καταφέρναμε άμεσα. Πολλές φορές όμως τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμένουμε…

Μετά από 4 μήνες χωρίς αποτέλεσμα, έκλεισα ραντεβού με τον γυναικολόγο μου. Μας καθησύχασε ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε και ότι για να πούμε ότι υπάρχει πρόβλημα υπογονιμότητας θα πρέπει να προσπαθούμε για ένα χρόνο χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι και κάναμε. Όμως μέσα μου ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μέσω μια φίλης μου έκλεισα ραντεβού στη FIVI Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Στην πρώτη μας επίσκεψη, παρόλο που ήμασταν και οι δύο αρκετά αγχωμένοι, νιώσαμε ασφάλεια. Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Ενημερωθήκαμε ότι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουμε παιδί είναι με εξωσωματική. Έτσι κ έγινε. Ακολουθήσαμε κατά γράμμα τις οδηγίες του ιατρού μας και τον Ιανουάριο του 2020 ολοκληρώθηκε η εξωσωματική.

Στις 30 Ιανουαρίου χτύπησε το τηλέφωνο μου. «Κυρία Δ., η εξωσωματική πέτυχε. Είστε έγκυος.»

Η πιο όμορφη στιγμή της ζωής μου: Το τηλεφώνημα από τη FIVI για να μου πουν πως είμαι έγκυος!

Επόμενη ιστορία για ανάγνωση

Alice K., Germany

Ευχαριστούμε FIVI. Έκανες το όνειρό μας πραγματικότητα!