Ψυχολόγος

Ανεπιθύμητη ατεκνία και συμβουλευτική/ψυχολογική υποστήριξη

Η ανεπιθύμητη ατεκνία ευθύνεται για μία από τις σοβαρότερες κρίσεις που έχει συναισθηματικές, κοινωνικές, οικονομικές και ψυχολογικές προεκτάσεις για το ζευγάρι, αλλά και για το οικογενειακό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η συμβουλευτική/ψυχολογική υποστήριξη

Όταν η ανεπιθύμητη ατεκνία επηρεάζει έναν άνδρα και μια γυναίκα σε διαφορετικές πτυχές της ζωής τους, η συμβουλευτική/ψυχολογική υποστήριξη έρχεται να προσφέρει στήριξη, χωρίς να ασκείται καμία κριτική, σε ένα χώρο όπου το ζευγάρι μπορεί να μάθει να εκφράζει και να διαχειρίζεται τη θλίψη και την αγωνία του καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

Μέσω συμβουλευτικής/ψυχολογικής υποστήριξης, παρέχεται βοήθεια στο άτομο ή το ζευγάρι, προκειμένου να κατανοήσει τη συναισθηματική του κατάσταση, να καταφέρει να διαχειριστεί καλύτερα τις αποφάσεις σχετικά με τις μεθόδους θεραπείας, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν ως συνέπεια των αποτυχημένων προσπαθειών τεκνοποίησης, τυχόν ακυρώσεων προσπαθειών και πιθανών αποβολών, και να ανακτήσει την ψυχική και σωματική δύναμη που απαιτείται για να μπορέσει να διαχειριστεί επιτυχώς τον αντίκτυπο της ανεπιθύμητης ανασφάλειας που προκαλεί η ατεκνία στο άτομο ή στο ζευγάρι ως ενιαία μονάδα.

Επειδή η ανεπιθύμητη ατεκνία μπορεί να επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής ενός ατόμου, η συμβουλευτική/ψυχολογική υποστήριξη έχει αποκτήσει αναγνωρισμένο ρόλο στα περισσότερα ιατρικά κέντρα.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εάν αισθάνεστε την ανάγκη της συμβουλευτικής/υποστήριξης.

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά

είτε μέσω της παρακάτω φόρμας:

  Όνομα *

  Επώνυμο *

  Email *

  Υπηρεσία που σας ενδιαφέρει

  Τηλεφωνική Επικοινωνία

  NAIOXI

  Τηλέφωνο *

  Ώρες επικοινωνίας *

  Οτιδήποτε άλλο θέλετε να προσθέσετε  Θα ήθελα να λάβω πληροφορίες από το FIVI και το Athens Medical Group μέσω e-mail στην παραπάνω διεύθυνση

  Δεν έχει σημασία ο λόγος,
  μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

  Ζητήστε πληροφορίες